VMHosting Ltd.

×
×

База Знань & Downloads

База Знань містить документацію написану нами про наші сервіси. Ви можете безпосереднь обрати розділ, або скористатись пошуком.

Статті

Аудиторія користувачів

В сучасних умовах інтернет технологій віртуальні сервери стають все більш популярними і доволі швидко заміняють фізичні сервери у багатьох напрямках і галузях. Розглянемо декілька прикладів використання віртуальних серверів

Фріланс (Freelance)
Фрілансерам часто доводиться стикатися з проблемою статичної IP адреси оскільки більшість провайдерів видають користувачеві динамічну. Як результат фрілансер постійно повинен просити своїх замовників відкривати доступ з нової IP адреси що створює певну незручність для обох. Віртуальний сервер, який як ми знаємо має статичну IP адресу, чудово вирішує дану проблему. Крім того фрілансеру неважливо чи вдома він чи в готелі в іншому місті/країні, оскільки він може потрапити на свій віртуальний сервер (а отже і до свого замовника) з будь якої точки світу  де є інтернет. Тобто працювати він може будь-коли і не обмежується власним помешканням звідки відкритий доступ до серверів замовника.   
Крім цього віртуальний сервер стане в нагоді фрілансеру для тестування свого програмного забезпечення а також для налаштування середовища для демонстрації замовнику своєї роботи оскільки віртуальний сервер є значно дешевший.

Невеликі IT/Outsource компанії
Такі компанії як правило вже мають статичну IP адресу тобто проблеми доступу в них не виникає. А от тестування і демонстація замовнику роботи набагато вигідніша на віртуальному сервері принаймні по ціновому параметру.   

Ми розглянули два приклади застосування віртуальних серверів в IT галузі. Однак і в інших сферах діяльності віртуальні сервери можуть принести неабияку користь, підвищення сервісу  і економію коштів. Розглянемо деякі з них

Локальні інтернет провайдери (local ISP)
Такі провайдери як правило є реселерами великих компаній і надають послуги інтернету для окремого будинку/мікрорайону. Однак кожна така компанія як правило надає послуги хостингу і для цього дуже добре підходять віртуальні сервери. на віртуальний сервер в такому випадку встановлюється одна з панелей управління хостингом ( безкоштовна ISPConfig наприклад) і з її допомогою зручно і швидко можна створити місце під сайт, електронну пошту, тощо

Невеликі компанії  
Майже кожна фірма/компанія в сучасних умовах повинна мати і свій сайт і корпоративну електронну пошту. З допомогою віртуального сервера і панелі управління - це все легко і швидко налаштувати. Також дуже часто програмне забезпечення компанії встановлюється локально на кожен комп”ютер працівника (офіси компанії можуть знаходитися в різних містах) і використовує спільну базу данних. В такому випадку віртуальний сервер чудово підійде для бази даних яку потрібно використовувати спільно.  


Це тільки невелика частина прикладного  застосування віртуальних серверів. Отже як бачимо з вище написаного - віртуальні сервери це чудове рішення у багатьох випадках як по своїй доволі низькій ціні так і по гнучкості, надійності і простоті використання.

Чи була ця стаття корисною?
Не Подобається0 Подобається0
Перегляди: 3674

Powered by HostBill